Balatoni
Online tudakozó katalógus
Valid HTML 4.01 Strict

Szabó és Fia Borpince-Juhfark fogadó
Cim: 8230 Balatonfüred , Köztársaság u. 6Email: csicsowine@chello.hu
Web: http://www.csicsowine.hu/Telefon: 06 - 30/ 627 - 1640,

Bevezető

Balatoncsicsón (Balatonfüredtõl 30 km-re) található pincészetünkben, a családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szõlõ- és bortermeléssel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel tíz hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

Bemutatkozás

A Nivegy-volgy legféltettebb kincse a hungarikumnak számító Juhfark, amely rejtélyes férfiasságával ámulatba ejti az ideérkezõ vendéget. A helyi szájhagyomány szerint a Juhfark itt õshonos és innen került a Somlóra és nem fordítva! (Egyébként ezt támasztják alá a jelenlegi kutatások is…) A Juhfark mellet Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Ottonel Muskotályt, Kékfrankost és Cabernet Franc, Merlot fajtákat termelünk. Fontosnak tartjuk a szõlõmûvelés és borkészítés évszázados kézmûves hagyományainak megõrzése mellett, a mai kor technológiáinak felhasználását is. Ennek a filozófiának a szellemében a legoptimálisabb hõmérsékleten erjesztett boraink fajtától függõen reduktív, illetve hagyományos, ászok hordós érlelést kapnak. Ez a folyamat eltarthat 2 hónaptól (illatos fehérborok, rosé) akár 2-3 évig is (Juhfark, testes vörösborok) bortípustól függõen, majd ezt követõen kerülnek palackozásra. Borainkat helyben a pincészetünknél, illetve Hévízen, Balatonfüreden és Veszprémben található saját üzleteinkben vásárolhatják meg. Lehetõség van interneten történõ rendelésre, illetve vásárlásra is - ebben az esetben házhozszállítással történik a bor átadása. A pince vendégfogadó képességét 2008-ban bõvítettük. Jelenleg 50 fõt tudunk egy idõben vendégül látni borkóstolóra, illetve egyéb rendezvényekre. Kialakításra kerültek vendégszobák is, ahová szeretettel várjuk a pihenni vágyókat és a borkedvelõket.

A családias hangulatú fogadó Zánkától 7 km-re a Balaton-felvidék szívében, csendes, szolokkel és erdokkel körül ölelt környezetben fekszik, csodálatos kilátással a Balatonra és a Nivegy-völgyre. Vendégeink részére 3 db két ágyas és egy 3 ágyas apartman áll rendelkezésre, pótágyazási lehetoséggel.
Programok: borkóstolás a saját pincészetünkben (helyben), vadászat., lovaglás, kocsikázás (3 km), túrázás (gyalog, kerékpárral), strandolás, horgászat (Zánka).
Borpince és Juhfark Fogadó 8272 Balatoncsicsó 1253 Hrsz.

Keresőszavak

borospince, bor, borkostoló,KIEMELT HIRDETŐK
Somodi Péter E.V.
Részletek...

Dr. Kocsondi Erika - Fogszakorvos
Fogszakorvos-Szájbetegségek Részletek...

Bernhardt Autósiskola
Nálunk mindig türelmes és szakmailag maximálisan felkészült oktatóktól sajátíthatja el a szükséges tudnivalókat. Részletek...

Fogászat Dr. Czeglédi Ágnes
fogászat, fogorvos Részletek...

Fortuna Vendégház-Balatonmáriafürdõ
Részletek...

Balatonparti Házak-Balatonfenyves
Részletek...

Balatoni Szálláshely Balatonboglár
Részletek...

CB taxi 9 személyes-Nyakas Apartman
Részletek...

Aigner Erik - Szálláshely-Zamárdi
Részletek...

Vígmolnár Csárda - Csopak
Szép kártya elfogadóhely, Erzsébet utalvány Részletek...

Balatonszemes Nevezetességei
Kiskopaszhegy oldalában a faluból a komphoz vezető út mentén fekszik. Részletek...

Gelléri Borterasz és Vendégház - Felsőőrs
Részletek...

Frank Vendégház-Kővágóörs
A festői szépségű Káli-medence déli részén Kővágóörsön, csendes környezetben várjuk pihenni vágyó kedves vendégeinket. A Frank vendégház 8 - 10 fő részére kiadó. Részletek...

Erika Villa-Balatonlelle
Részletek...

Házisárkány Vendégház
Részletek...

Holiday Panzió
Részletek...

BELT Hungary Kft. - Balatonfűzfő
Részletek...

Aranyhíd Üdülő Balatonfüred
Részletek...

Végh Családi Pince-Balatonfüred
Részletek...
Fooldal |  Ugyfelkapu |  Kapcsolat |  Magunkrol |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |