Balatoni
Online tudakozó katalógus
Valid HTML 4.01 Strict

Szabó és Fia Borpince-Juhfark fogadó
Cim: 8230 Balatonfüred , Köztársaság u. 6Email: csicsowine@chello.hu
Web: http://www.csicsowine.hu/Telefon: 06 - 30/ 627 - 1640,

Bevezető

Balatoncsicsón (Balatonfüredtõl 30 km-re) található pincészetünkben, a családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szõlõ- és bortermeléssel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel tíz hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

Bemutatkozás

A Nivegy-volgy legféltettebb kincse a hungarikumnak számító Juhfark, amely rejtélyes férfiasságával ámulatba ejti az ideérkezõ vendéget. A helyi szájhagyomány szerint a Juhfark itt õshonos és innen került a Somlóra és nem fordítva! (Egyébként ezt támasztják alá a jelenlegi kutatások is…) A Juhfark mellet Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Ottonel Muskotályt, Kékfrankost és Cabernet Franc, Merlot fajtákat termelünk. Fontosnak tartjuk a szõlõmûvelés és borkészítés évszázados kézmûves hagyományainak megõrzése mellett, a mai kor technológiáinak felhasználását is. Ennek a filozófiának a szellemében a legoptimálisabb hõmérsékleten erjesztett boraink fajtától függõen reduktív, illetve hagyományos, ászok hordós érlelést kapnak. Ez a folyamat eltarthat 2 hónaptól (illatos fehérborok, rosé) akár 2-3 évig is (Juhfark, testes vörösborok) bortípustól függõen, majd ezt követõen kerülnek palackozásra. Borainkat helyben a pincészetünknél, illetve Hévízen, Balatonfüreden és Veszprémben található saját üzleteinkben vásárolhatják meg. Lehetõség van interneten történõ rendelésre, illetve vásárlásra is - ebben az esetben házhozszállítással történik a bor átadása. A pince vendégfogadó képességét 2008-ban bõvítettük. Jelenleg 50 fõt tudunk egy idõben vendégül látni borkóstolóra, illetve egyéb rendezvényekre. Kialakításra kerültek vendégszobák is, ahová szeretettel várjuk a pihenni vágyókat és a borkedvelõket.

A családias hangulatú fogadó Zánkától 7 km-re a Balaton-felvidék szívében, csendes, szolokkel és erdokkel körül ölelt környezetben fekszik, csodálatos kilátással a Balatonra és a Nivegy-völgyre. Vendégeink részére 3 db két ágyas és egy 3 ágyas apartman áll rendelkezésre, pótágyazási lehetoséggel.
Programok: borkóstolás a saját pincészetünkben (helyben), vadászat., lovaglás, kocsikázás (3 km), túrázás (gyalog, kerékpárral), strandolás, horgászat (Zánka).
Borpince és Juhfark Fogadó 8272 Balatoncsicsó 1253 Hrsz.

Keresőszavak

borospince, bor, borkostoló,KIEMELT HIRDETŐK
Fortuna Vendégház-Balatonmáriafürdõ
Részletek...

BELT Hungary Kft. - Balatonfűzfő
Részletek...

Anci Vendégház
Részletek...

Tokaji Panzió*** (Keszthely)
Részletek...

Erika Villa-Balatonlelle
Részletek...

Fogászat Dr. Czeglédi Ágnes
fogászat, fogorvos Részletek...

Aranyhíd Üdülő Balatonfüred
Részletek...

Végh Családi Pince-Balatonfüred
Részletek...

Balatonparti Házak-Balatonfenyves
Részletek...

Balatonszemes Nevezetességei
Kiskopaszhegy oldalában a faluból a komphoz vezető út mentén fekszik. Részletek...

Balatoni Szálláshely Balatonboglár
Részletek...

Gelléri Borterasz és Vendégház - Felsőőrs
Részletek...

Holiday Panzió
Részletek...

Somodi Péter E.V.
Részletek...

Fészek Apartman
Részletek...

Dr. Kocsondi Erika - Fogszakorvos
Fogszakorvos-Szájbetegségek Részletek...

Bernhardt Autósiskola
Nálunk mindig türelmes és szakmailag maximálisan felkészült oktatóktól sajátíthatja el a szükséges tudnivalókat. Részletek...

CB taxi 9 személyes-Nyakas Apartman
Részletek...

Vígmolnár Csárda - Csopak
Szép kártya elfogadóhely, Erzsébet utalvány Részletek...

Frank Vendégház-Kővágóörs
A festői szépségű Káli-medence déli részén Kővágóörsön, csendes környezetben várjuk pihenni vágyó kedves vendégeinket. A Frank vendégház 8 - 10 fő részére kiadó. Részletek...

Házisárkány Vendégház
Részletek...

Aigner Erik - Szálláshely-Zamárdi
Részletek...
Fooldal |  Ugyfelkapu |  Kapcsolat |  Magunkrol |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |